Koninklijke Harmonie Zwijnaarde

Nieuws

Koninklijke Harmonie Zwijnaarde nieuws

De Koninklijke Harmonie vandaag

De harmonie, die een aantal buitengewone muzikanten in haar midden heeft, kent tegenwoordig een nieuwe bloei onder het vakmanschap van de dirigent Bart Van Der Strieckt. De muzikanten vormen een homogene groep waarin jong en oud zich thuis voelen en samen musiceren. De harmonie telt ongeveer 55 spelende leden van 14 tot 70 jaar oud, hoewel de jongeren wel in de meerderheid zijn.

Ook heel wat kinderen zetten de stap naar het volgen van muziekonderwijs (notenleer en instrument) zodat de Koninklijke Harmonie Zwijnaarde er ook prat kan op gaan sinds enige jaren over een jeugdband te beschikken onder de professionele leiding van Annelies De Smet.

De belangrijkste activiteit van de Koninklijke Harmonie is uiteraard concerteren (muziek spelen) maar daarnaast staan ook heel wat andere activiteiten op het programma zoals: fietsen, schaatsen, griezelen ter gelegenheid van de spokentocht met Halloween, barbecueën, het jaarlijkse St. Ceciliafeest, skiën in Hochficht, enz. … Ideeën voor het organiseren van nog andere activiteiten zijn uiteraard steeds welkom